Köfte en Pasta met Yoghurtsaus €1,76



Köfte en Pasta met Yoghurtsaus staat hier vaak in de zomer op het menu. In eerste instantie klinkt het voor sommigen een beetje raar; pasta met yoghurt. Maar met de juiste kruiden wordt het een hele lekkere romige maar frisse saus.

Voor de pasta raad ik écht penne aan. Mogelijk zou vlinderpasta ook nog wel werken. Maar pasta met een minder stevige bite (spaghetti, macaroni, vermicelli) maakt het een beetje papperig door de yoghurtsaus. Je moet de pasta wél proeven.

Voor de köfte, ofwel Turks gehakt gebruik ik half om half gehakt of lamsgehakt. Varkensgehakt is ook mogelijk. Rund en kippengehakt echter niet; daar zit niet genoeg vet in en aangezien er geen ei in het gerecht gaat worden de ballen dan te droog.

Budget-tips:

  • Restjes die je er in kunt verwerken: rauwe paprika of paprika uit de oven zijn er ook lekker bij i.p.v. de tomaat en komkommer. Bieslook en peterselie kun je gebruiken om mee te garneren. Ook kun je rauwe uiringen aan de salade toevoegen.

Tips voor grote eters:

  • Gebruik wat meer pasta, yoghurt, komkommer en tomaat. 100-125 ongekookte penne is wat een gemiddeld persoon bij een maaltijd eet, je zou voor 125-150 kunnen gaan.

Overige tips:

  • Ik gebruik de 2% magere Griekse yoghurt omdat deze gezonder is. Maar het is stiekem lekkerder met de volle 10% yoghurt.
  • De köfte hoeft niet in de oven. Je kunt ze ook in een pan bakken zoals een gehaktbal. Zie HIER instructies hoe je een gehaktbal bakt.
  • Voor meer pit kun je ook chili vlokken IN de köfte verwerken.

Köfte en Pasta met Yoghurtsaus €1,76

Recipe by Chef Labecaque
Porties

1

Portie
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingredienten

  • 100 gram Gehakt

  • 1 Tomaat

  • 100 gram Penne

  • 4 el Griekse of Turkse Yoghurt

  • 1/3 Komkommer

  • 1 teen Knoflook

  • 1/4 theelepel munt

  • 1/2 theelepel komijnpoeder of karwijpoeder

  • 1/4 theelepel kaneel

  • Zout & Peper

  • 1 theelepel chilivlokken of chilipoeder of paprikapoeder of pul biber

  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 graden. Snij de knoflook fijn en meng dit met het gehakt. Voeg ook de munt, komijn, kaneel, peper en zout toe. Maak hier twee langwerpige ballen van. Leg deze in een ovenschaal voor 25 minuten.
  • Kook de pasta in water met zout.
  • Snij de komkommer en tomaat en hussel dit door elkaar met wat zout.
  • Doe 1 eetlepel olie in een steelpan en voeg zout en chilivlokken toe. Verwarm dit zeer kort. Let op de chili brand snel aan!
  • Leg de salade op een bord. Leg de köfte er naast. Leg de pasta op het bord en doe daar de yoghurt op. Schenk de olie met chili op de yoghurt.

Kosten Köfte en Pasta met Yoghurtsaus:

Prijs van de ingrediënten laats bijgewerkt: 05-08-2024 (meer uitleg in de FAQ)

Tomaat1 stuk€0,12Jumbo
Penne100 gram €0,19Jumbo AH Plus Coop Aldi
Griekse Yoghurt4 eetlepels€0,16Jumbo AH Plus Coop Aldi
Gehakt H.o.h.100 gram€0,91Jumbo AH Coop Aldi
Komkommer1/3 stuk€0,26Jumbo Aldi
Knoflook1 Teen€0,05Jumbo AH Plus Coop Aldi
Kaneelpoeder1/4 theelepel€0,01Toko
Komijnpoeder1/2 theelepel€0,01Toko
Gedroogde munt1/4 theelepel€0,01Toko
Zout & PeperNaar smaak€0,01Elke supermarkt
Zonnebloemolie15 ml/1 eetlepel€0,03Jumbo AH Plus Coop Aldi
Aanbiedingen en groot verpakkingen zijn niet meegenomen in de prijzen.

Delen & Bewaren