Aardappel en Bloemkool Curry €1,45



Deze Aardappel en Bloemkool Curry heet ook wel Aloo Gobi, aloo gobhi of alu gobi en is een curry gerecht uit India wat bestaat uit Aloo (aardappel) en Gobi (Bloemkool). 2 ingrediënten die hier aan de bomen groeien (nuja, grond). Als je niet zo’n fan bent van de Nederlandse AVG versie aardappel-gekookte bloemkool-vlees dan is dit zeker een aanrader.

Voor echte curry’s moet je uiteraard in India zijn. Dit is een budget versie waardoor sommige kruiden achterwege zijn gelaten die hier prijzig zijn. Ook gebruik ik sowieso voor alle recepten op deze website een vast setje kruiden; zo eindig je niet met honderden potjes die je maar éénmaal geopend hebt.

Budget-tips:

  • De stronk en bladeren van bloemkool kun je ook eten. Deze in een stoofpot zoals dit verwerken is dan ook ideaal. De mooie roosjes kun je dan bij een andere maaltijd eten.
  • Restjes die je er in kunt verwerken; erwten, sperziebonen, koriander, paprika, kippen- of rundvlees.

Tips voor grote eters:

  • Voeg een extra aardappel en een beetje rijst toe per grote eter.

Overige tips:

  • Kerrie of curry madras kruiden kunnen hier ook gebruikt worden. Gebruik dan niet de kurkuma.
  • Schijfjes komkommer smaken hier ook prima bij.
  • Je kunt dit ook met pita brood of Turks brood eten i.p.v. rijst. Eigenlijk horen er verse papadums bij maar dat is niet zo goed voor het budget helaas.
  • Een pepertje kan hier ook door heen als je van pittig houd!

Aardappel en Bloemkool Curry €1,45

Recipe by Chef Labecaque
Porties

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingredienten

  • 220 gram aardappelen

  • 450 gram bloemkool

  • 2 tomaten

  • 150 gram rijst

  • 1 ui

  • 2 eieren

  • 1 tl garam masala

  • 75 gram Griekse of Turkse yoghurt

  • 2 tenen knoflook

  • 1 tl kurkuma

  • Zout naar smaak

  • 1 el zonnebloemolie

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Snij de bloemkool in stukken, de ui in snippers en de knoflook in plakjes en de aardappel in blokken.
  • Kook de aardappelen en bloemkool samen in 1 pan, schoongewassen eieren kun je ook er bij doen om te koken. Kook de rijst apart.
  • Bak de ui en knoflook aan in wat olie, als deze glazig zijn voeg dan de aardappelen en bloemkool toe. Bak dit nog even door tot de aardappel wat bruint en voeg zout, kurkuma en garam masala toe. Roer dit goed door.
  • Voeg de yoghurt en de tomaten toe. Blijf het verwarmen tot de tomaten half-gaar zijn. Ze mogen ook rauw blijven.
  • Serveer met de rijst en eieren.

Kosten van de Aardappel en Bloemkool Curry:

Prijs van de ingrediënten laats bijgewerkt: 19-11-2024 (meer uitleg in de FAQ)

Aardappel220 gram€0,36Jumbo AH Plus Coop
Bloemkool450 gram (1/2)€1,00Jumbo AH Plus Coop
Tomaten2 stuks€0,45Jumbo
Rijst150 gram€0,24Jumbo, Toko
Ui1 stuk€0,08AH Plus Coop
Eieren2 stuks€0,42Jumbo Coop
Garam masala1 tl€0,04Toko
Griekse Yoghurt75 gram€0,15Jumbo AH Plus Coop Aldi
Knoflook2 tenen€0,10Jumbo AH Plus Coop Aldi
Kurkuma (Koenjit)1 tl€0,02Toko
ZoutNaar smaak€0,01Elke supermarkt
Zonnebloemolie15 ml/1 eetlepel€0,03Jumbo AH Plus Coop Aldi
Aanbiedingen zijn niet meegenomen in de prijzen.

Delen & Bewaren