Aardappel en Erwten curry €1,74



Aardappel en erwten curry oftewel Aloo Matar; weer een vernederlandste curry! India weet gewoonweg van een paar goedkope basis ingrediënten iets lekkers op tafel te zetten! Aloo is in dit geval aardappel en Matar zijn erwten.

Dit gerecht is niet moeders mooiste maar het smaak heerlijk. In India zou men een curry zoals dit met rijst eten want zij zien aardappel daar als een groente. Ik heb dat weggelaten want wij zien aardappel als de basis koolhydraten van een gerecht.

LET OP: Er zit een eidooier in dit recept en deze word niet goed gaargekookt. Deze kan dus salmonella bevatten. Rauw eigeel eten is af te raden bij kinderen tot 5 jaar oud, zwangere mensen, ouderen en anderen immuungecompromitteerden.

Budget-tips:

  • Ik gebruik zelf in dit gerecht graag een stukje van een madame jeanette peper. Ik krijg deze zelden in een keer op dus vries ik deze in. Zo kan ik er elke keer een stukje vanaf breken.
  • Restjes die je kunt toevoegen; bloemkool, paprika, peterselie, ui, koriander, gekookte ei.

Tips voor grote eters:

  • Zoals eerder genoemd zou je hier rijst bij kunnen serveren.
  • Of gebruik 2 aardappels en een hand erwten meer.

Overige tips:

  • Ik gebruik de 2% Griekse yoghurt omdat dat gezonder is.
  • Ook lekker met papadums, een homp Turks brood of in een wrap.

Aardappel en Erwten curry €1,74

Recipe by Chef Labecaque
Porties

1

Portie
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes

Ingredienten

  • 200 gram Aardappelen

  • 200 gram Erwten

  • 1 Ei

  • 1 teen Knoflook

  • 35 gram Kokosrasp (gedroogde kokosnoot)

  • 1/2 theelepel Kurkuma

  • 1/2 theelepel Komijn of Karwei

  • 1/2 theelepel Garam Masala

  • 1/2 theelepel Dille

  • 1/2 theelepel Chili vlokken

  • 150 milliliter Griekse Yoghurt

  • Zout naar smaak

  • 1/4 Madame Jeanette optioneel

Bereiding

  • Schil de aardappelen en maak er kleine blokjes van. Pel de knoflook en snij deze in schijfjes.
  • Doe de aardappel en knoflook met wat zout in een braadpan. Voeg water toe tot het net onder staat en laat dit koken.
  • Als de aardappel bijna klaar is voeg je de kokos, erwten, madame Jeanette, chili vlokken en andere kruiden toe. De erwten moeten half onder water staan. We koken dit al roerend tot de erwten klaar zijn en het water bijna verdampt.
  • Meng de yoghurt met ei. Zet het vuur uit en meng de yoghurt en ei goed door het gerecht heen. Voeg eventueel nog extra zout, chili vlokken en dille toe.

Kosten van de Aardappel en Erwten Curry:

Prijs van de ingrediënten laats bijgewerkt: 05-08-2024 (meer uitleg in de FAQ)

Aardappel200 gram€0,33Jumbo AH Plus Coop
Erwten (diepvries)200 gram€0,37Jumbo AH Aldi
Griekse Yoghurt150 milliliter€0,40Jumbo AH Plus Coop Aldi
1 ei1 stuk€0,21Jumbo Coop
Gedroogde Kokos35 gram€0,31AH, toko
Knoflook1 Teen€0,05Jumbo AH Plus Coop Aldi
Kurkuma1/2 theelepel€0,01Toko
Komijnpoeder1/2 theelepel€0,01Toko
Garam Masala1/2 theelepel€0,01Toko
Dille1/2 theelepel€0,02Toko
Chili Vlokken1/2 theelepel€0,01Toko
Zout & PeperNaar smaak€0,01
Elke supermarkt
Aanbiedingen en groot verpakkingen zijn niet meegenomen in de prijzen.

Delen & Bewaren