Blote geitenbilletjes €2,51



Blote billetjes in het gras ken je mogelijk wel; witte bonen met snijbonen. Deze versie is zonder snijbonen maar mét zachte geitenkaas. Vandaar dus de blote geitenbilletjes!

Het is een zeer snelle maaltijd die ook erg geschikt is als lunch thuis of op het werk.

Ik vind dit recept het lekkerst met een groot type witte bonen. Het liefst boerentenen uit eigen tuin. Maar de grote bonen die je wel eens bij de Turkse toko vind, “Jumbo fasulye” werken ook. Grote cannelinni bonen kan ook prima. Heb je liever de kleine witte boontjes dan is dat ook geen probleem uiteraard.

De paprikapoeder die gebruikt wordt moet wel écht gerookt paprikapoeder zijn en geen gewoon paprikapoeder. Dat is wat dit gerecht nét dat beetje extra’s geeft.

Budget-tips:

  • Gerookt paprikapoeder vind je het goedkoopst bij een toko die Spaanse, Marokkaanse, Turkse of Oost-Europese producten verkoopt.
  • Restjes die je kunt toevoegen: Bieslook, peterselie en rucola. Ook kun je een restjes prei i.p.v. bosui gebruiken; deze moet je echter dan wel met de knoflook meekoken.
  • Deze huismerk potten witte bonen zijn vaak in de aanbieding.
  • Gedroogde bonen gebruiken is nóg goedkoper!

Tips voor grote eters:

  • Gebruik een grotere pot witte bonen en een extra stengel bosui.

Overige tips:

  • Dit smaakt ook erg goed op geroosterd brood!
  • Je kunt er ook wat pijnboompitjes over garneren.

Blote geitenbilletjes €2,51

Recipe by Chef Labecaque
Porties

1

Portie
Voorbereiding

3

minutes
Kooktijd

7

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingredienten

  • 1 blikje bonen van 360 gram

  • 2 bosuitjes

  • 1 teen knoflook

  • 60 gram geitenkaas

  • 1 el Griekse yoghurt

  • 50 gram radijs

  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Snij de bosui in ringen, de knoflook in stukjes en de radijsjes in reepjes.
  • Kook de knoflook, witte delen van de bosui en radijsjes in en zéér klein laagje water*. Wanneer de knoflook gaar is; voeg dan de bonen toe. (niet uitgelekt)
  • Voeg zout naar smaak toe. Roer tot de bonen warm zijn. Voeg dan het paprikapoeder toe en de yoghurt en zet dan het vuur uit.
  • Garneer met de geitenkaas in stukken, peper en het groene deel van de bosuitjes.

Notities

  • * Je kunt dit ook in olie of vet bakken
  • Laat het gerecht wat afkoelen voor dat je de geitenkaas toevoegt als je de kaas wat steviger wilt

Kosten Blote Geitenbilletjes:

Prijs van de ingrediënten laats bijgewerkt: 05-08-2024 (meer uitleg in de FAQ)

Witte bonen360 gram€1,15Jumbo AH Coop
Bosui2 stuks€0,38Jumbo AH Plus Coop Aldi
Knoflook1 teen€0,05Jumbo AH Plus Coop Aldi
Geitenkaas 60 gram€0,66Jumbo AH Plus Coop
Griekse yoghurt1 el €0,04Jumbo AH Plus Coop Aldi
Radijs 50 gram€0,20AH Jumbo
Gerookt paprikapoeder1/2 tl€0,01Toko
Peper en zout Naar smaak€0,02Elke supermarkt
Aanbiedingen zijn niet meegenomen in de prijzen.
Delen & Bewaren